donderdag 24 november 2011

Qatar - Ali Bin Ali Open!

Zo begint de winter in Nederland en is het sochtends vroeg 2 graden en zo sta je 10 uur later met je winterjas en trui in Doha waar het een graadje of 30 is! Kleine omschakeling dus, maar om nou te zeggen dat deze heel vervelend was...!!!

Ja zoals je kan lezen zat ik afegelopen week in het warme Qatar en bevind ik mij nu in Amman, Jordanie, waar het iets kouder is, maar met zijn 17 tot 20 graden en strakbaluwe lucht nog steeds vrij aangenaam! Maar goed, deze blog gaat over mijn trip in Qatar, dus over de verhalen uit Jordanie mogen de liefhebbers nog een weekje wachten!

Qatar, beter gezegd Doha, dus. Waar squash je soms naar toe brengt! Tommy Berden had voor mij geregeld dat ik bij een van de grootste legendes van de squashwereld mocht verblijven, namelijk Geoff Hunt, houder van 4 wereldtitels en 8 Britsh Open titels en nr 1 van de wereld in de jaren 1975-1980! Geoff is coach van het Aspire project in Qatar samen met Dan Jenson voormalig nr 5 van de wereld. Geen slechte basis dus!

Het toernooi begon na een dag en ik had in de eerste ronde vand e kwalificatie een bye. In de tweede ronde mocht ik tegen Fallah Mohamed spelen uit Koeweit. Dit was helaas niet een van mijn betere wedstrijden. Ikkwam eigenlijk nooit in mijn spel, was vooral in het begin vrij zenuwachtig, waardoor het bewegen niet heel vloeiend ging en het slaan ook niet om naar huis te schrijven was (ookal doe ik dat nu wel...).

Het enige waar ik tevreden over was, was mijn vechtersmentaliteit, ondanks dat ik eigenlijk de gehel wedstrijd achter stond en nooit lekker in mijn vel zat, nooit mijn eigen spel speelde en altijd heel gehaast speelde wist ik mij steeds in de wedstrijd terug te knokken. Zo kwam ik van 1-0 achter en 9-6 acter in de tweede toch terug naar 1-1, kwam ik weer terug van 2-1 achter naar 2-2 en stond ik ook in de vijfde 9-5 achter maar kwam ik terug tot 9-9 om het uiteindelijk to ch weer weg te geven met 12-10 in de vijfde na 71 minuten gespeeld te hebben. Ik was dan ook zeeeeer teleurgesteld, mede omdat ik nooit echt lekker aan het spelen was...

Maar goed, gedane zaken nemen geen keer en ik zat nog vijf dagen in Qatar voordat ik naar Jordanie zou gaan voor mijn tweede toernooi in het midden oosten. Als je dan verblijft bij twee grote voormalige profspelers zijn er gelukkig ergere dingen. Ik mocht namelijk met GEoff en Dan meetrainen met de Aspire kids in het Aspire complex. Dit is een complex, dat je fantasie te boven gaat. Het is echt extreem groot, alle faciliteiten zijn aanwezig, even een voorbeeld, de squashers in het programma, 10 stuks, hebben de beschikking over Geoff Hunt, Dan Jenson, een sportpsycholoog, voedingsdeskundige, privefysio, massage behandelingen, personal trainers, fysieke trainers, regelaars (die zeggen waar ze naartoe moeten, wanneer ze moeten bidden, zorgen dat ze op tijd komen) en meer. Er zijn vier volledig uitgeruste fitnesszalen, die zeer zeer zeer groot zijn. Ze hebben de beschikking over een vaste glazen baan, hetzelfde type dat gebruikt werd tijdens het WK in Rotterdam en alles wordt betaald. Aspire is ook een leerinstituut, dus de jongens pendelen van hun lessen naar de trainingen en weer terug. Kost en inwoning allemaal betaald! En dit is niet de engie sport die werd beoefend in Aspite, zo is er een indooratletiekbaan, volledig uitgerust, en daar is ook de WK indoor atletiek gehouden vorig jaar. Een indoor voetbalveld en een sutk of 10 voetbalvelden buiten, zwembaden, boksringen, zaalvoetbalzalen, gymnastiek, tafeltennis, en nog een stuk sporten die ik vergeet. Maar om dus een klein inzicht te geven, het was GROOT en LUXE en NIEUW! Ik heb dan ook goed getraind en veel bruikbare tips gehad van zowel Geoff als Dan. Hele mooie ervaring.

Naast het squash ook nog wat sightseeing gedaan, en Qatar is inderdaad wat je ervan verwacht, laat ik het zo zeggen, niks is te gek en bigger is better! Vooral de shopping malls zijn extreem in alle opzichten. Extreem groot, maar ook over the top. Zo waren in twee shopping malls een indoor ijsbaan. Kon je in een mall een trip in een gondel maken, zitten er bioscopen met Imax in, is een Italiaanse stad na gebouwd ala het Bellagio (shopping mall grappig genoeg ook daarna vernoemd: Villagio). Dan ook maar even de auto's noemen, ik heb zelden in mijn leven zoveel en zulke grote auto's gezien. Four wheel drives zijn een must om een of andere reden en als hij niet minimaal 5 metere lang is hoor je er niet bij (tenzij je een lambourghini of ferrari rijd uiteraard)! Aangzien de benzine 1 Qatarti real kost (0,20 cent) is dat iig niet iets om in overweging te nemen als je een auto koopt!

Verder nog samen met Geoff en Dan gegolfd, erg warm, en ik heb zeker nog wat oefening nodig en ben ik met Geoff op een jeep safari door de woestijn gegaan. Dit was echt een ervaring. Met een four wheel drive (niet anders verwacht) rijd je door de woestijn, over zandduinen, wat je af en toe echt een achtbaangevoel geeft. de meest stijle, schuine en moeilijkste bochten worden genomen ove rhet zand, met extreem veel geschud en meer schuin hangen in de auto dan gewoon recht zitten als gevolg. Een echte ervaring! En wat een rust in de woestijn, heerlijk en heel mooi!

Nou dat was het weer, de week in Qatar is voorbijgevlogen, en ik hoop jullie zo weer een beetje up to dat gehouden te hebben. Ik zit zoals gezegd nu in Jordanie waar mijn trip heel goed begon met het inslikken van mijn pinpas, maar zoals gezegd vertel ik jullie dat allemaal in mijn volgende blog! Vandaag trouwens te horen gekregen da tik in het hoofdtoernooi zit door een withdrawal, dus dat ik mooi! Zaterdag speel ik mijn eerste pot, wish me luck!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. foto's volgen wanneer ik weer thuis ben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten